Metro Türkiye, kırmızı mercimeği Mardin’den alacak
2 mins read

Metro Türkiye, kırmızı mercimeği Mardin’den alacak

Türk mutfak kültürünün sürdürülebilirliğini sağlama ve yerel ürünleri koruma altına alma amacıyla hayata geçirdiği “Yerelin İzinde” projesinin altıncı durağında Metro Türkiye, verimli topraklarıyla yüzyıllardır bakliyat ve tahıl yetiştirme merkezi olan Mardin’in Kızıltepe bölgesindeydi. Rengini bölgenin güneşinden ve lezzetini Mardin’in kadim topraklarından alan Coğrafi İşaret tescilli Kızıltepe Kırmızı Mercimeği’nin hikayesi, ilhamla dolu bir lezzet keşfi ile yerinde yaşandı. Şef Murat Deniz Temel iş birliğinde devam eden “Yerelin İzinde” projesiyle Metro Türkiye, coğrafi işaretli ürünlerin bilinirliğini ve mutfaklarda kullanımını artırmayı hedeflerken yerli üreticiyi de destekliyor. Metro Türkiye, bu yılki kırmızı mercimek alımının 1.500 tonunu Kızıltepe bölgesinden alacağını açıkladı.

COĞRAFİ İŞARET LOGOSU VE İSMİYLE SUNULACAK

Yerelin İzinde projesi ile yerel ve Coğrafi İşaret tescilli ürünlerin şefler tarafından sahiplenilmesi ve menülerde daha fazla yer almasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Metro Türkiye Satın Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Alkaç, “Şef Murat Deniz Temel ile projemizin altıncı durağı olarak Mardin’i seçtik. 2022 yılında Coğrafi İşaret tescili alarak hak ettiği değere kavuşan Kızıltepe Kırmızı Mercimeği’ni topraktan birlikte aldık ve sofralara taşıdık. Metro Türkiye olarak yerel ve Coğrafi İşaret tescilli ürünleri koruyup geleceğe aktarma misyonumuzla, Kızıltepe Kırmızı Mercimeği’ne üretim aşamasından itibaren sahip çıkıyor, çiftçilerimizi bu konuda destekleyerek ve yönlendirerek, üretimin devamlılığına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Yerelin İzinde projemizle birlikte bu yıl Metro Chef markası altında sunduğumuz ve yıllık 1.500 ton alım yaptığımız kırmızı mercimeği ise Kızıltepe bölgesinden tedarik edeceğiz. Projenin ana amaçlarından biri olan yerel değerlerimizin restoranlarda ve şef menülerinde daha fazla yer almasıyla birlikte bölgeden gerçekleştireceğimiz alımı 3-4 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Türkiye’deki kırmızı mercimek üretiminin %6’sını karşılayan Mardin’deki üretim kapasitesinin de sağladığımız teşviklerle daha çok artacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir