İYİ Parti’deki istifa dalgasında kritik ağabey detayı! Akşener’in 2 aydır görüşmediği isimden bomba açıklamalar

İYİ Parti’de 14 Mayıs seçimlerinden hemen sonra başlayan istifalara yenileri eklenmeye devam ediyor.

İYİ Parti kurucularından büyükelçi Aydın Adnan Sezgin, Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve 27. Dönem İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Akşener’in önceki dönem başkanlık divanında hukuk ve adalet politikaları başkanı olarak görev alan Bahadır Erdem, Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu istifa eden isimler arasında yer aldı.

İYİ Parti’de istifasını sunan son isim ise Ankara Milletvekili Adnan Beker oldu.

Gazeteci İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde İYİ Parti’de istifası beklenen Meral Akşener’in ‘Ağabey’ dediği o ismi açıkladı.

Saymaz, o ismi ve Akşener ile ilgili son bilgiyi şu sözlerle yazısına taşıdı:

Sıra İyi Parti lideri Meral Akşener’in “Abi” dediği İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı’ya geldi.

Bugün öğreniyorum ki Akşener, ‘Cihan abi’si ile iki aydır görüşmüyormuş. Akşener’in “Cihan abi beni yanılttı” dediği konuşuluyor.

Paçacı’nın yerel seçimde aday çıkarmaya karşı olduğu ifade ediliyor.

Önceki gün Paçacı’yı arayarak, Akşener’le arasındaki gerilimi sordum. Partide bir dedikodu kazanı olduğundan söz ederek, şöyle dedi: “Bunu bitirmenin yolu, tarafları cezalandırmak değil, herkesi dinleyen bir yapı oluşturtmaktır. Bu şimdi yapılıyor mu? Hayır. Daha sakin ve akılcı hareket edilmeli.”

Paçacı, Akşener’le iki aydır görüşmediklerini doğruluyor.

Sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapan Paçacı, şunları söyledi:

Sayın Genel Başkanım ile siyasetin ötesinde hukuku olan biriyim. Ararız, aranırız, konuşuruz, konuşmayız bunlar kişisel hukukumuz içinde normal olan şeylerdir.

İYİ Parti milletvekili olarak genel başkanımın ve partimin hukukunu korumak görevimdir.

Yetkili organlarımızın kararları yol haritamızdır. Bu disiplin içinde hareket edecek siyaset ve devlet terbiyesine sahibim.

Dolasıyla partim daha iyi olsun ve parti içi çirkin dedikodular son bulsun mealindeki açıklamalarım yanlış bir algı oluşturmamalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort